Afla daca intervenția de implant dentar doare

Aceasta este prima întrebare a pacienților atunci când vine vorba de orice procedură, nu doar inserarea implantului dentar.
Implantologie

Un răspuns scurt ar fi ”nu, inserarea implantului dentar nu doare”.

 

Indiferent dacă este vorba de un implant convențional, un sistem de implanturi Fast&Fixed sau mini-implanturi, etc, procedura este complet nedureroasă. Tehnica modernă și anestezicele permit efectuarea intervențiilor fără nici un pic de durere. Pe gingie se aplică un gel care amorțește zona, astfel încât pacientul să nu simtă absolut nimic, inclulsiv injecția cu anestezic local.

 

Sunt luate în considerare numeroase aspecte, astfel încât pacienții să se simtă confortabil și să aibă încredere că totul va decurge bine, fără durere sau senzații neplăcute. Persoanele care suferă de anxietate pot fi sedate conștient.

 

Implantul dentar este un șurub care îndeplinește rolul unei rădăcini artificiale, fiind plasat în locul unui dinte lipsă, în osul mandibular sau maxilar. În timp, se integrează perfect în structura osoasă proprie și, pe lângă faptul că restaurează estetica și funcționalitatea unui dinte natural, ajută și la stoparea sau prevenirea resorbției osoase.

 

Procedura de inserare durează aproximativ o oră, iar pacientul nu simte absolut deloc durere sau disconfort în timpul intervenției. Odată ce efectul anestezicului se diminuează și dispare, este posibil să apară o senzație de sensibilitate în zona care a fost tratată. Intensitatea durerii post-operatorii depinde de fiecare pacient în parte, dar și de complexitatea intervenției și de numărul de implanturi inserate.

 

În cazul unui implant simplu, durerea poate fi chiar inexistentă sau ușoară și de scurtă durată (câteva ore). În cazurile mai complexe, poate dura 3-5 zile. Însă există numeroase analgezice și antiinflamatoare care ajută, iar medicul care a efectuat intervenția va recomanda tratamentul potrivit. Astfel, în mod ideal, nu doar durerea intra- ci și cea post-operatorie pot fi inexistente.

 

Având în vedere toate aceste lucruri, teama de durerea asociată implantului dentar nu trebuie să fie un impediment! Pacienții se pot bucura de un zâmbet complet, funcțional și estetic, fără să le fie frică de intervențiile necesare pentru a-l obține.

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

  • Emilia
  • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

  • Carmen
  • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație