Beneficiile aparatului dentar autoligaturant

Aparatul dentar autoligaturant este un dispozitiv ortodontic permanent care nu necesită elastice sau ligaturi metalice. Tehnologia autoligaturantă reprezintă un progres în domeniul ortodonției deoarece sporește gradul de confort al pacientului și revoluționează modul în care este perceput tratamentul malocluziilor.
Ortodontie

Spre deosebire de un aparat dentar convențional, acesta are o structură inovatoare cu arcuri speciale care glisează liber în bracket, nefiind nevoie de fixare cu ajutorul ligaturilor elastice sau metalice. Acestea din urmă limitează alunecarea arcului în slotul bracketului, având un efect negativ asupra transferului de forțe. Practic, bracketurile autoligaturante se activează singure, ceea ce face ca tratamentul să fie mai rapid și mai plăcut.

Care sunt, așadar, principalele beneficii ale aparatului dentar autoligaturant?

Mai puțin disconfort pentru pacient: Migrația dinților nu necesită forțe la fel de mari ca în cazul aparatelor convenționale, astfel încât disconfortul și durerea sunt mult diminuate. Mai mult, marginile brackeților sunt rotunjite și deci nu incomodează mucoasa bucală.

Mai puține vizite la medicul ortodontist: Arcul aparatului este prins cu ajutorul unei clapete care poate fi deschisă sau închisă rapid și ușor, având și o durată de viață mai mare decât ligaturile obișnuite. Astfel, durata și frecvența programărilor la medic vor fi reduse în mod considerabil. Mai mult, intervalul între două controale poate ajunge chiar și la 14 săptămâni!

Mai igienic decât aparatul convențional: Bracketul este mic, rotunjit și reprezintă o singură bucată de metal, astfel încât lipsesc locurile care ar putea reține bacterii. Nefiind nevoie de ligaturi clasice, igienizarea acasă este mult mai facilă.

 

aparat dentar fara elastice

 

Scurtarea perioadei de tratament: Chiar dacă durata în sine nu contează atâta timp cât rezultatul final este optim, un alt avantaj este diminuarea perioadei purtării aparatului cu până la 6 luni. Astfel este garantată o satisfacție mai mare și o aderență mai bună la practicile de igienă orală și prevenție atât în perioada tratamentului cât și pe termen lung.

Risc scăzut de recidivă: Prin aplicarea unor forțe de intensitate scăzută, remodelarea osoasă este de durată și conduce la o aliniere firească a dinților pe arcadă, fără a fi forțați prea tare. Acest lucru se traduce într-un risc mai scăzut de revenire la poziția deficitară inițială.

Având în vedere toate beneficiile, ne bucurăm că le putem oferi pacienților noștri această opțiune de tratament care să le aducă atât rezultatul dorit, cât și confort și libertate pe parcursul purtării aparatului dentar autoligaturant. Pentru a descoperi dacă ești eligibil pentru un astfel de tratament, te invităm la clinica noastră pentru un consult!

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

  • Emilia
  • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

  • Carmen
  • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație