Cât costă un implant dentar?

Afla ce influenteaza costul unui implant dentar si care sunt preturile estimative pentru interventii.
Implantologie

Implantul dentar reprezintă cea mai bună soluție pentru înlocuirea unui dinte lipsă. Din fericire, din ce în ce mai multe persoane apelează la această metodă pentru a se bucura de o dantură completă, funcțională și estetică. De fiecare dată apare și subiectul costurilor, deoarece pacienții vor să știe – pe bună dreptate - care este prețul unui implant dentar.

Pe site-ul nostru există o listă de tarife ale unor proceduri, însă acestea trebuie luate în considerare în contextul unui tratament care înseamnă, cel mai adesea, mai multe ședințe și intervenții.

Care sunt factorii care influențează prețul implantului dentar?

Investigații: pentru a putea stabili un diagnostic corect și pentru a putea efectua un plan de tratament personalizat, sunt necesare investigații imagistice (radiografii, ortopantomografie, CT, etc). În cazul pacienților care prezintă probleme de sănătate, pot fi necesare și alte analize medicale.

Tipul de implant: implantul convențional nu este o soluție universal valabilă, unii pacienți având nevoie de alt tip de sisteme de implanturi (mini-implanturi, Fast&Fixed, etc).

Suportul osos: o persoană care a avut zone edentate o perioadă extinsă de timp poate prezenta resorbție osoasă, iar pentru a putea insera un implant dentar este necesar un suport osos corespunzător. În aceste cazuri, augmentarea osoasă reprezintă o necesitate, ceea ce înseamnă și costuri mai ridicate și o perioadă mai lungă pentru finalizarea tratamentului.

 Alte patologii: situația se complică și mai mult atunci când există și alte probleme stomatologice, precum boală parodontală, leziuni carioase avansate, etc, deoarece pentru a asigura reușita intervenției de inserare a implantului dentar este necesară crearea unui mediu potrivit. Fiind o procedură chirurgicală, starea sănătății orale contează foarte mult pentru obținerea rezultatelor favorabile. Prin eliminarea tuturor surselor de infecție este asigurată o rată de succes foarte mare.

Celelalte elemente ale restaurării: este important de reținut că implantul dentar este un ”șurub” inserat în maxilar, care ține locul rădăcinii dintelui. Pentru a obține o structură care să preia în totalitate funcțiile și estetica unui dinte natural, sunt necesare și un bont protetic și o lucrare protetică. Aceastea implică alte costuri care pot varia destul de mult, în funcție de materialele și tehnica utilizate.

 

În funcție de particularitățile fiecărui caz, pot apărea și alte costuri, care însă vor fi discutate în amănunt cu medicul. Este important de reținut că investiția în sănătatea orală este esențială pentru bunăstarea generală și pentru sănătatea întregului organism. Prin alegerea unui tratament corect și prin optarea pentru soluții eficiente pe termen lung, pacienții își pot recăpăta funcțiile și estetica, acest lucru având un efect pozitiv și asupra stimei de sine și sănătății mentale.

Vă încurajăm să treceți peste frica de stomatolog și să veniți la un consult, astfel încât să găsim soluțiile potrivite atât din punct de vedere medical cât și financiar!

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

  • Emilia
  • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

  • Carmen
  • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație