Chirugie Maxilo Facială

Servicii DC dental

Chirugie Maxilo Faciala

Chirurgia orală și maxilo-facială este o specialitate chirurgicală ce are in vedere cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului și profilaxiei afecțiunilor teritoriului oro - maxilo - facial ce solicită metode de tratament chirurgical și totodată se preocupă de elaborarea acestor metode
DC dental echipament

Chirurgie orală ultrasonică, atraumatică,thenologie avansată

Aparatul de Piezosurgery  CUBE ACTEON este de ultima generatie, fiind practic cel mai performant instrument de acest gen la ora actuala. Acesta foloseste microvibratiile ultrasonice, pentru a sectiona structurile mineralizate, dure, fara a leza tesutul moale.

Indicatii: osteotomie, osteoplastie, extractia chirurgicala atraumatica, reglarizare osoasa, sinus lift, chirurgie ortognatica.

Avantajele piezotomului:

 • Piezotome Cube îmbunătăţeşte semnificativ experienţa procedurilor chirurgicale osoase
 • Performanţa impecabilă a echipamentului combinată cu expertiza clinică a specialistului deschid calea către tratamente osoase precise, mai rapide, atraumatice şi mai previzibile.
 • Piezochirurgia produce rezultate remarcabile cu vindecare mai rapida, semnificativ mai puțină durere și mai puține complicații postoperatorii.
 • Precizie și conservarea a osului
 • Eficienta sporită comparativ cu instrumentarul clasic rotativ
 • Sângerare minimă
 • Nu afecteaă țesuturile moi (membrana sinusala, vase, nervi)
 • Vindecare osoasă mult mai rapidă
 • Reduce durerea și edemul postchirurgical
DC dental echipament

Tehnologia PRP - PRF Vindecare accelerată

PRP, cunoscută și sub numele de Terapia Vampir, este o terapie revoluționară care utilizează ceea ce propriul organism oferă, în scopul vindecării și regenerării țesuturilor și anume plasma imbogățită în proteine și factori de creștere.

Metoda: utilizând exclusiv sângele pacientului, în urma centrifugării acestuia, în doar cateva minute, se poate utiliza plasma bogată în factori de creștere care accelerează procesul de vindecare al zonei în care s-a intervenit chirurgical (implant dentar, sinus lift, adiție osoasă etc),

Avantaje: scurtează considerabil vindecarea postoperatorie.

Chirurgie orală

Chirurgia orală este parte din chirurgia oro-maxilo-facială și implica urmatoarele tipuri de intervenții: extracții dentara laborioase, rezecția apicală, chistectomia, amputația radiculară, chirurgie parodontală, chirurgie plastică gingivală – microchirurgie, regularizarea de creastă osoasă, adiție de os in scop implantar.

DC dental echipament

Extracția dentară - molarul de minte

Extracția dentară este indicată în cazul dinților nerecuperabili prin metode reconstructive. Se indică protejarea cu atenție a osului in timpul extracției pentru a putea insera implant dentar în aceeași ședință sau ulterior.

Foarte frecvent molarii de minte nu au spațiu suficient să erupă pe arcadă și prin presiune creează înghesuiri dentare sau rămân incluși în os.

ATENȚIE! Este indicat ca extracția molarilor de minte să fie efectată de medic chirurg oro-maxilo-facial, pentru a putea manageria corect protocolul operator și eventualele complicații.

DC dental echipament

Chirurgia parodontală

Chirurgia parodontală are rol in regenerarea osoasă și tisulară cu scopul de a impiedica progresia bolii parodontale sau eradicarea acesteia.

De asemeni, înainte de intervenție se realizează obturația dintelui cu ajutorul microscopului.

Regularizarea creastei osoase

Are ca scop conturarea crestelor osoase maxilare edentate, pentru a îndepărta eventuali spiculi ososi dureroși la palpare, atingere, sau în scopul aplicării și stabilizării protezelor dentare.

DC dental echipament

Rezecția apicală

Rezecția apicală este o intervenție chirurgicală prin care se indepartează vârful afectat al unei rădăcini sau cel mult 1\3 din acesta împreună cu chistul periapical, scopul fiind păstrarea dintelui pe arcadă.

De asemenea, înainte de intervenție se realizează obturația dintelui cu ajutorul microscopului.

Chistectomia

Reprezintă extirparea chirurgicală a chisturilor cu origine dentară sau nu, localizate în interiorul oaselor maxilare.

DC dental echipament

Microchirurgie

La Clinica DC dental unele intervenții se realizează cu ajutorul microscopului si a microinstrumentarlui, cu scopul de a spori precizia actului terapetic.

Laser Epic X

Odata cu avansarea si dezvoltarea stomatologiei moderne, uzul microscopului dentar in tratamentele de canal a devenit foarte important. Cu ajutorul lui practicianul poate identifica canale suplimentare si astfel sansele de reusita cresc considerabil.

Cine este
Dr. Drochioi Cristian?

Absolvent Facultatea de Medicina si Farmacie, Iasi

Specializarea chirurgie oro-maxilo-faciala/implantologie

Medic specialist la Spitalul Clinic Militar, Iasi

Asistent Dr. Univ. la UMF Iasi

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

 • Ionut
 • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

 • Emilia
 • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

 • Ionut
 • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

 • Carmen
 • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație