Estetica dentara

Servicii DC dental

Estetică dentară

Estetica dentară presupune curațarea, albirea și fațetarea dinților. Pentru a putea fi indeplinite aceste cerințe, în primul rand dinții trebuie să fie impecabili din punct de vedere al rezistenței și nu numai, să fie sănătoși la interior și mai ales, să fie naturali.
Estetică dentară

Generalități

Estetica dentară a devenit din ce în ce mai importantă în ultimii ani. Beneficiile unui zâmbet sănătos sunt evidente, însă există avantaje și atunci când vine vorba de frumusețea zâmbetului: de la încredere în sine la o atitudine mai optimistă și mai deschisă, ba chiar și la interacțiuni sociale mai ușoare și o viață personală și profesională mai împlinită.

Serviciile de estetică dentară sunt de mai multe tipuri, adaptabile fiecărui caz în parte și scopului final. Înainte de a efectua orice proceduri de estetică dentară, este important de reținut că dinții naturali ai pacienților trebuie să fie sănătoși, eventualele probleme acute sau cronice rezolvate, iar structurile să fie rezistente, asigurând astfel succesul intervențiilor.

Albire

Albirea dinților este o metodă simplă, rapidă, sigură și fără durere de a obține un zâmbet mai alb. Mai mult, are costuri reduse iar rezultatele sunt vizibile imediat. În funcție de caz, pot fi necesare una sau două ședințe de albire în cabinet, astfel încât rezultatul final să fie un zâmbet strălucitor.

Înainte de a începe tratamentul de albire, este necesar un consult stomatologic, astfel încât medicul să se asigure că procedura poate fi efectuată cu succes și că nu există probleme ale dinților și gingiilor care pot afecta rezultatul.

În cazul pacienților cu retracție gingivală, este posibil ca zonele în care este expusă rădăcina dintelui să capete o nuanță galbenă pe care produsele pentru albire nu o vor putea scoate. În cazul cariilor, soluția pentru albire poate pătrunde în zonele afectate și poate ajunge până la structurile interne ale dintelui.

În cazul unei danturi care nu este sănătoasă, tratamentul poate duce la sensibilizarea dinților. Tocmai de aceea este importantă o primă consultație pentru a determina dacă aceasta este soluția potrivită. Dacă nu, există și alte metode de a obține un zâmbet perfect.

Tratamentul de albire dentară nu este indicat femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor sub 16 ani, celor cu dinți și gingii sensibile sau cu anumite alergii (vor fi discutate cu medicul), celor cu smalț erodat sau cu numeroase lucrări de protetică din ceramică (acestea din urmă nu vor fi afectate de soluția de albire și nu își vor schimba culoarea).

Laser Epic X

Albirea cu laser reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru a obține un zâmbet frumos!

Aceasta este cea mai recomandată metodă, deoarece are efecte pe termen lung, este sigură și non-invazivă! Tratamentul constă în aplicarea pe suprafața dinților a unui agent de albire care este activat cu ajutorul laserului.

Albire cu laser

Albirea dinților cu laser realizată într-o singură ședință de 20 de minute poate duce la o albire cu 4-6 nuanțe, mai rapid decât orice alt sistem. Această durată nu include și timpul pentru aplicarea barierei gingivale sau îndepărtarea ei.

Tratamentul de albire cu laser nu sensibiliează dinții (la alimente sau băuturi reci, calde sau dulci) și nici nu afectează negativ pulpa dinților sau gingia! Smalțul nu este afectat, astfel încât procedura poate fi repetată fără repercursiuni negative asupra dinților naturali!

Fațete dentare

Fatetele dentare sunt mici piese aplicate pe suprafata dintelui  in vederea imbunatatirii aspectului acestuia.

Fațetele dentare reprezintă o soluție pentru a avea un zâmbet perfect care arată natural! Ele sunt deosebite ca aspect, durabile în timp și pot nu doar să îți facă zâmbetul mai strălucitor, ci și să corecteze sau să ascundă mici imperfecțiuni (precum dinți ciobiți, spații între dinți, forme diferite alte dinților, ușoare anomalii de poziție).

Fatete dentare

Fațetele dentare îți schimbă radical zâmbetul, și îți oferă mai multă încredere, sunt ușor de întreținut și reprezintă o soluție pe termen lung!! Tratamentul nu este invaziv, nu este dureros și nu durează mult.

Este important de menționat că fațetele dentare nu sunt aplicate pe molari, și nu pot înlocui dinți lipsă. Dinții pe care sunt aplicate trebuie să fie sănătoși, fără probleme cronice sau acute, iar eventualele probleme de sănătate orală vor trebui rezolvate înainte de a efectua tratamentul cu fațete dentare.

Fatetele dentare reprezinta solutia cea mai rapida de a obtine un zambet cat mai estetic. Procesul de fatetare este foarte rapid si mai putin invaziva,necesitand slefuirea dintelui doar pe o fata, comparativ cu protezarea prin coroane dentare, unde slefuirea dintelui implica toate fetele dintelui. Durata de viata a fatetelor este in medie 5-10 ani.

Exista si varianta de fatetare fara slefuire a dintilor, avand insa indicatii mai restranse.

Spre deosebire de coroanele dentare, care sunt confectionate din materiale asemanatoare, acesea sunt mult mai subtiri si acopera doar partea vizibila a dintelui.

Materialele din care pot fi realizate sunt:

 • ceramica presata E-max sau ceramica feldspatica (aplicat strat cu strat)
 • materiale compozite
 • Zirconiu -mai rezistente, dar nu si cele mai estetice.

Spre deosebire de coroanele dentare, care sunt confectionate din materiale asemanatoare, acesea sunt mult mai subtiri si acopera doar partea vizibila a dintelui.

Indicatii fatete dentare:

 • dinti patati in profunzime unde albirea dentara nu da rezultatele dorite
 • coloratie neuniforma
 • dinti cu forma inestetica, foarte ascutiti sau foarte mici, cu spatii intre ei
 • dinti cu forma inestetica, foarte ascutiti sau foarte mici, cu spatii intre ei
 • inchiderea strungaretelor sau a altor spatii

Contraindicatii fatete dentare

 • dinti cu anomalii de structura, carii , obturatii, eroziuni masive
 • ocluzie inversa sau cap la cap (contactul problematic dintre dintii de sus si cei de jos)

Fatetele dentare pot fi realizate atat in laboratorul de tehnica dentara prin tehnologie computerizata, avand o precizie maxima sau direct in cabinet, de catre medic, cu material compozit, fara a fi nevoie de slefuirea dintelui.

Avantajele fațetelor dentare sunt urmatoarele:

 • Zambetul perfect la care ați visat toată viața;
 • Rezultate rapide;
 • Rezistente la pete si traume;
 • Tratament nedureros;
 • De cele mai multe ori procedura este neinvaziva;
 • Nu necesită intretinere speciala;
 • Perfect compatibile cu dinții și tesutul incujurător ( gingiile );
 • Nu sensibilizează dinții.

Cine este
Dr. Drochioi Cristian?

Absolvent Facultatea de Medicina si Farmacie, Iasi

Specializarea chirurgie oro-maxilo-faciala/implantologie

Medic specialist la Spitalul Clinic Militar, Iasi

Asistent Dr. Univ. la UMF Iasi

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

 • Ionut
 • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

 • Emilia
 • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

 • Ionut
 • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

 • Carmen
 • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație