Implantologie

Servicii DC dental

Implantologie

Implantologia este o specialitate chirurgicală care are rolul de a înlocui, în condiții de siguranță, dinții absenti . Implantologia îi permite pacientului să opteze pentru lucrari fixe, cu optimă valoare funcțională și estetică, prin intervenții cu grad scăzut de invazivitate.

Este vorba, în esență, de introducerea în os a unor dispozitive specializate ca design,rezistență mecanică, suprafață de contact cu osul și compoziție chimică (implant din titan, material 100% biocompatibil), care imită rădăcinile naturale ale dinților.

Terapia pe implante impune câteva etape: prima întalnire cu medicul chirurg, ce presupune o consultație și anamneza detaliată, stabilirea unui diagnostic și a unui plan de tratament. La a doua întâlnire are loc inserarea implantului, operațiune înalt specializată, nedureroasă și netraumatizantă pentru pacient. După 7-14 zile, se îndepartează firele de sutură

Urmează perioada de osteointegrare de minim 4-6 luni, în funcție de terenul pacientului și de situația clinică întâlnită. În această perioadă, celulele osoase se atașează de suprafața implantului, osul maxilar și implantul făcând bloc comun. După această etapă, se trece la protezarea implantului cu lucrări protetice fixe sau proteze pe implanturi.

Astăzi, cu rare excepții, implantologia este mereu posibilă, chiar și la pacienții care au suferit extracții dentare cu mult timp în urmă și unde cantitatea și calitatea osului sunt scazute. Tehnica modernă permite inserarea unui implant și în astfel de cazuri, pacienții fiind supuși în prealabil unei intervenții chirurgicale de adiționare osoasă.

Nu există o limită de durabilitate în timp a implantului. Dacă operațiunea de introducerea a implantului și toate intervențiile pe care aceasta le-a presupus au fost realizate într-un mod profesionist și cu materiale optime, minimum de viață al implantului se poate situa între 20 și 25 de ani. Pentru aceasta, este necesară și indispensabilă colaborarea pacientului atât în ceea ce privește asigurarea unei igiene orale perfecte, cât și controlul periodic.

Nu există o vârstă precizată a persoanelor care recurg la tratamentul cu implanturi dentare. Studiile științifice demonstrează că segmentul de vârstă cel mai interesat este după 40 de ani. Dacă nu există contraindicații clinice, pot fi introduse implanturi și persoanelor cu vârstă înaintată,70 sau chiar peste 80 ani.

La tineri, implantologia este datorată, în esență, unor traumatisme sau ageneziei dentare (lipsa genetică a unui dinte), iar vârsta indicată este corelată cu dezvoltarea fizică, adică după 18 ani.

Scanarea intraorală – Tehnologie nouă de amprentare digitală

Scanarea intraorală reprezintă cea mai inovatoare tehnică de amprentare dentară, deoarece asigură tratamente cu un grad de eficiență și predictibilitate considerabil ridicată, comparativ cu amprentarea clasică.

Cine este
Dr. Drochioi Cristian?

Absolvent Facultatea de Medicina si Farmacie, Iasi

Specializarea chirurgie oro-maxilo-faciala/implantologie

Medic specialist la Spitalul Clinic Militar, Iasi

Asistent Dr. Univ. la UMF Iasi

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

  • Emilia
  • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

  • Carmen
  • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație