Ortodonție

Servicii DC dental

Ortodonție

Ortodonția este ramura medicinei dentare care are ca scop îndreptarea și alinierea dinților pentru obtinerea unei ocluzii(muscaturi) dentare corecte,sanatoase din punct de vedere parodontal si desigur, estetice.
Ortodonție

Fiecare pacient este unic, așa cum și planul de tratament este personalizat, foarte bine analizat de către medicul specialist ortodont și realizat în armonie cu sistemul osos, muscular și articular al fiecărui pacient în parte.

Vârsta cea mai potrivită pentru tratamentul ortodontic este aproximativ 8-9 ani. La această vârstă, oasele maxilare cresc mai repede și sunt mai elastice, motiv pentru care modificarea poziției se realizează mult mai repede și mai usor.

Tratamentul ortodontic poate fi efectuat, desigur, la orice vârstă, cu mențiunea că la o vârstă adultă durata tratamentului este mai mare deoarece oasele nu mai sunt la fel de elastice ca în copilărie.

Există mai multe tipuri de aparate dentare: fixe și mobile, cu brackets metalici dar și estetici, de safir.

Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, începând cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul că succesul tratamentului depinde de voința copilului de a purta aparatele. Incepand cu 12 ani, se folosesc aparatele fixe.
Cele mai moderne tipuri de aparate dentare sunt cele complet estetice, cum este cel de tipul incognito care are bracketii situați pe partea interioară a dinților, astfel încât vizibilitatea acestuia este aproape nulă.
De asemenea, din aceeași categorie de aparate estetice este și cel Invisalign, care îndreaptă dinţii folosind o serie de aliniatori detaşabili aproape invizibili, care sunt adaptaţi special la dinţii dumneavoastră. Pe măsură ce înlocuiţi fiecare aliniator odată la două săptămâni, dinţii dumneavoastră vor migra – puţin câte puţin, săptămână după săptămână, deplasându-se treptat spre poziţia finală proiectată, fara a avea nici un impact asupra vieții de zi cu zi. Practic, el poate fi îndepărtat pentru a manca sau pentru a realiza o igienă corespunzatoare, sau pentru scurt timp la ocazii speciale.

Scanarea intraorală – Tehnologie nouă de amprentare digitală

Scanarea intraorală reprezintă cea mai inovatoare tehnică de amprentare dentară, deoarece asigură tratamente cu un grad de eficiență și predictibilitate considerabil ridicată, comparativ cu amprentarea clasică.

Cine este
Dr. Drochioi Cristian?

Absolvent Facultatea de Medicina si Farmacie, Iasi

Specializarea chirurgie oro-maxilo-faciala/implantologie

Medic specialist la Spitalul Clinic Militar, Iasi

Asistent Dr. Univ. la UMF Iasi

Ce spun pacienții
DC dental

Ne mândrim cu zeci de cazuri rezolvate cu succes și pacienți care ne transmit bucuria prin noul lor zâmbet. Dacă ai fost și tu pacientul nostru, spune-ne cum ne-am descurcat.

Recomand cu toata increderea serviciile Dc dental: profesionalism, personal amabil, servicii de foarte buna calitate, echipamente de ultima generatie.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Primirea cu multa caldura sufletesca, inteligenta si stdiile de specialitate a medicilor: Drochioi Cristian si Leonte Smarandita, va poate salva si darui cel mai frumos zimbet si sanatos cu multa prec izie va recomand sa cauta-ti clinica DC dental.

  • Emilia
  • 12 octombrie 2020

Recomand cu încredere această clinică. Personal primitor și dotări de ultimă generație, iar Dra Doctor Leonte Smărăndița, care s-a ocupat de problemele mele, a dat dovadă de răbdare, profesionalism și dev otament acestei meserii.

  • Ionut
  • 22 noiembrie 2019

Profesionalism, seriozitate, respect fata de pacient!

  • Carmen
  • 17 septembrie 2021

Implanturi dentare
într-o singură zi

SKY Fast & Fixed este un tratament cu implanturi dentare eficiente, cu rezultate vizibile imediat, confirmate de mai mult de 20.000 de pacienți.

programează o consultație